Wandelen

Wat betekent het om te wandelen in een wandelclub?

Georganiseerde wandelingen

Wandelclubs richten bewegwijzerde wandelingen over verschillende afstanden in. De wandelaar kan bij inschrijving op de startplaats kiezen welke afstand hij of zij wil volgen.

Het gekozen parcours kan op eigen tempo afgelegd worden. Op regelmatige afstanden kan de wandelaar uitrusten en iets eten of drinken.

Wandelsport Vlaanderen

Ben je lid van De Vossen, dan ben je automatisch ook lid van Wandelsport Vlaanderen.
Vier keer per jaar ontvang je van deze wandelfederatie het tijdschrift “Walking Magazine” met veel informatie voor wandelaars.

Je kunt in de hele Benelux meestappen tegen een voordelig ledentarief.

Verzekering: altijd, ook individueel

Leden zijn tijdens wandelingen altijd verzekerd, ook als ze individueel gaan wandelen, zelfs in het buitenland. Ook tijdens andere clubactiviteiten zoals trainingsuurtjes of clubfeestjes zijn leden verzekerd.

Niet-leden zijn alleen verzekerd op de georganiseerde tochten van Wandelsport Vlaanderen vzw. Dit zijn onze tochten die in de kalender Walking in Belgium voorkomen én waarvoor er een inschrijving is en inschrijfgeld gevraagd wordt.

Meer informatie over deze verzekering kan je hier terugvinden.

Wandelingen over heel België

Samen met de franstalige wandelclubs van de F.F.B.M.P. en de duitstalige clubs van de W.S.V.O. worden er in België zo´n 1200 wandelingen per jaar georganiseerd.

Kijk op de online Wandelkalender om je planning te maken. Of bestel het boekje “Walking in Belgium” online via de knop Inschrijven/bestellen of in onze clubwinkel tegen een voordelige prijs.