Busreis Floreffe

Busreis Floreffe

8 december 2024

Als laatste busreis van 2024 sluiten we af bij de wandelclub Des Marcheurs de Floreffe voor hun 52 ste marche de la Saint-Nicolas. Ter plaatse is er een kleine kerstmarkt.

Het wandelparcour van de 3 km is zonder rustpost en een heel gemakkelijk tochtje. De 8 km is iets moeilijker met één rustpost in Floriffoux. De 12 km is al voor iets gevorderde wandelaars, ze ontdekken het Parc du Colombier, de smalle straatjes en lage huizen, het station van Floreffe, dat dateert van 1843 en de jamfabriek van Materne.

De afstanden 15 – 20 en 25 km zijn voor de geoefende wandelaars die regelmatig wat kilometers in de voeten hebben. Deze gaan door bossen en kleine paatjes en hebben een rustpost in Malonne. Afhankelijk van de afstanden wandel je door prachtige bosrijke, landelijke, maar ook heuvelachtige omgevingen.

De abdij van Floreffe werd gesticht in 1121 en overeerst ook nu nog hoog gelegen het dorp. Bij de watermolen-brouwerij aan de voet van het complex is een herberg waar je lokale produkten kunt nuttigen zoals bière de Floreffe, kaas, gerookte worst en abdijbrood. Een bezoekje aan de grotten van Floreffe en het domein “Chateau des grottes” is zeker een aanrader.

 

Afstanden: 3 km – 5 km – 11 km – 12 km – 15 km – 20 km – 25 km

 

Info: WSVL

 

De bus vertrekt ter hoogte van het postkantoor te Buggenhout om 08:00 uur stipt. Om 16:00 uur vertrekken we terug huiswaarts.

Vuile schoenen worden niet toegelaten op de bus en worden verbannen naar de koffer. Neem dus zeker een extra paar propere schoenen mee.

Inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Kan je er toch niet bij zijn? Laat ons dan iets weten, zodat we je plekje aan iemand anders kunnen geven. In geval van annulering tot 10 dagen voor vertrek, betalen we je volledig terug. Nadien is een terugbetaling niet meer mogelijk.